EDELSTENEN INFORMATIE - Beschrijving, werking, kracht

Artikel 1 van 10

Agaat

Agaat laat je veilig voelen en draagt een rustgevende bekrachtigende energie. De steen versterkt je gevoel van eigenwaarde. Agaat helpt je om met beide voeten op de grond te blijven staan en maakt daadkrachtig. Agaat nodigt je uit tot zelfinzicht en je vrijheid te ontdekken en in te nemen. Daarbij helpt de steen je om verleidingen makkelijker te weerstaan en geeft je vertrouwen in de natuurlijke processen.

 

Amazoniet

Deze steen brangt verstand en gevoel in harmonie. Amazoniet stimuleert wilskracht, zodat je de leiding gaat nemen in je eigen leven. Het brengt balans in de gemoedstoestand zodat je kunt zijn in rust.

 

Amethist

Amethist beschermd en zuivert. De steen bevordert zelfinzicht en helpt je eerlijk te zijn naar jezelf. Amethist reinigt ruimtes en bevordert zo bevordert rust, balans en vrede in jezelf en je omgeving.

De steen geeft inzicht in emotionele processen waardoor bepaalde (pijnlijke) ervaringen verwerkt kunnen worden en ook vermijdend gedrag op dit vlak veranderd kan worden.

Samen met bergkristal en rozenkwarts creëert deze steen een harmonische sfeer. Omdat het de bovenste chakra’s stimuleert, kan het de intuïtie, spirituele groei en inzichten bevorderen, zeker voor mensen die aan het begin staan van hun spirituele pad.

 

Apatiet

Deze Hartverbinder vergroot vitaliteit, persoonlijke kracht en bevordert geestelijke, lichamelijk en spirituele groei en ontwikkeling. Ze werkt namelijk kalmerend en motiverend, ze brengt de geest in balans, maakt ambitieus, onafhankelijk en helpt je om je doelen te bereiken. Ze maakt je helder van geest, vermindert negatieve emoties en versterkt het geheugen en de concentratie. negatieve emoties en versterkt het geheugen en de concentratie. Ze verbetert communicatieve vaardigheden. communicatie in groepen en ondersteunt bij spreken in het openbaar. Het is ook een spirituele steen en versterkt paranormale vermogens. Ze kan ondersteunen bij problemen waarbij de oorzaak in een vorig leven ligt.

Ze vergroot intellectuele vaardigheden en vermindert verwarring, zorgen, prikkelbaarheid en negativiteit. Ze vergroot de behoefte aan afwisseling en avontuur en bevordert de creativiteit. Ze helpt je goed voor jezelf zorgen: helpt je bij voorbaat bij gezond eten, ze stimuleert de stofwisseling en helpt voorkomen dat je te veel eet.

 

 

Atlantisiet

Deze Hartverbinder draagt de oude kennis en wijsheid van Atlantis in zich waarmee ze duidelijkheid en helderheid schept. Ze geeft toegang tot vorige levens en stimuleert spirituele ontwikkeling. Ze schept een intens gevoel van vrede in haar directe omgeving en reinigt de aarde terwijl het negatieve energieën herstructureert. Ze helpt diegenen die hun spirituele macht in vorige levens verkeerd hebben toegepast en helpt het juiste gebruik van macht en spirituele pracht te onderkennen. Deze hanger geeft liefde zodat de drager zich herinnert hoe mooi en zuiver het eigen zelf is. Hierdoor is deze Hartverbinder geschikt bij zelfvertrouwen problemen en een verwrongen zelfbeeld. Ze pakt depressies en angsten liefdevol aan.

 

Aventurijn

Deze Hartverbinder geeft je een goed gevoel. Ze kalmeert, beschermt en geeft rust. Ze helpt geluk en voorspoed aantrekken, helpt ontspannen en maakt je geduldiger, toleranter, positiever, empathischer en creatiever. Hierdoor vermindert ze negatieve gevoelens als boosheid en irritatie.

Deze hanger helpt je om je te focussen op een doel en om hier naar toe te werken doordat het je meer besluitvaardig maakt en helpt door te zetten.

Ze beschermt tegen negatieve invloeden uit de omgeving zoals elektromagnetische straling, vervuiling en de effecten van wateraders.

 • Blauwe aventurijn heeft een positief effect op het hoofd en de geest. Het werkt kalmerend, verhelderend en stopt dwangmatige en negatieve gedachten. Daarnaast verlaagt het de bloeddruk.
 • Gele aventurijn heeft een positief effect op de darmen, seksualiteit en de voortplantingsorganen.
 • Groene aventurijn brengt de emoties in balans. Het heeft een positief effect op het hart en de bloedvaten, de bloeddruk, het cholesterol gehalte, spraakproblemen, allergische reacties en op huidaandoeningen zoals bijvoorbeeld eczeem, acne, couperose en psoriasis. Het kan stressgerelateerde klachten zoals hoofdpijn en migraine verlichten en nachtmerries verminderen.
 • Rode aventurijn: Deze Hartverbinder heeft een positieve werking op je persoonlijke kracht en vitaliteit. Ze activeert en stimuleert besluitvaardigheid, assertiviteit, doorzettingsvermogen, daadkracht en creativiteit. Ze helpt je om jouw Hartsverlangen concreet te maken en na te leven. Ze brengt kalmte en rust tijdens het gaan van je eigen weg en helpt je geluk en voorspoed aan te trekken. Ze biedt bescherming en versterkt je (zelf)vertrouwen, moed en gevoel van eigenwaarde.

 

Amazoniet

Deze Hartverbinder ondersteunt je bij het zetten van de juiste stappen om jouw Hartsverlangens waar te maken. Ze helpt je voor jezelf op te komen en werkt beschermend tegen overprikkeling en verschillende schadelijke invloeden van buitenaf. Ze helpt om de emotionele balans terug vinden bij stemmingswisselingen en brengt zo balans en harmonie tijdens het gaan van je weg.

 

Amethist


Deze hanger zorgt ervoor dat jij in rust jouw weg kan gaan. Ze zet negatieve energie om. Helpt je de stilte in jezelf te vinden en geeft diep inzicht. Ze laat je zien wat nu echt belangrijk voor je is en maakt het mogelijk om zaken los te laten. Ze biedt hulp om verdriet en verlies makkelijker te verwerken.

 

Aquamarijn

Aquamarijn werkt kalmerend en verkoelend maar maakt ook scherp en doelgericht. Ze brengt lichaam en geest in balans en bevordert een ontspannen en opgewekte houding. Ze vermindert boosheid, irritatie en stress en helpt je eerlijk en tolerant zijn. Hierdoor is het een goede steen om te dragen wanneer je een conflict wilt uitpraten of een moeilijk gesprek aan moet gaan. Daarnaast verbetert het ook de waarneming en concentratie, versnelt informatieverwerking en het denkproces en maakt helder, gefocust en volhardend. Het is een heel goede steen om alle vormen van communicatie en kennisoverdracht te verbeteren zoals bijvoorbeeld spreken voor een groep, lesgeven, leiding geven en jezelf uiten. Het vermindert angst en spanning voor publiekelijk spreken en helpt je de goede woorden vinden. Deze steen kan ondersteunend werken bij hooggevoeligheid of hoogsensitiviteit. Het helpt energetische blokkades opheffen en zorgt voor een goede doorstroming van energie. Aquamarijn kan ook goed gebruikt worden ter ondersteuning van meditatie, zeker als je makkelijk afgeleid wordt. Het stimuleert de spirituele ontwikkeling en versterkt de intuïtie en spirituele gaven. Lichamelijk werkt het ook kalmerend en verkoelend, bijvoorbeeld op het immuunsysteem en ontstekingen, en kan hierdoor helpen bij auto immuunziektes, allergische reacties, huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem, hooikoorts, voorhoofdsholteontsteking en stressgerelateerde darmklachten. Het helpt de vochtbalans reguleren en helpt de hormonen in balans brengen. Daarnaast heeft het een positieve uitwerking op het keelgebied en het hoofd en heeft een positieve werking op  de keel, schildklier, hypofyse, longen, stembanden, strottenhoofd, ademhalingsstelsel, kaak, tanden, tandvlees, ogen (o.a. bijziendheid en verziendheid) en de maag. Het kan verlichtend werken bij bronchitis, verkoudheid en hoesten.

Het helpt je in the flow komen en in het moment leven. Het bevordert communicatie en kennisoverdracht en helpt bij het goed verwoorden van ideeën en concepten en ondersteunt hierdoor bij spreken in het openbaar of bij het voor de klas staan. Het is een goede steen om te dragen als zaken afgerond moeten worden, want het maakt dynamisch, volhardend, doelgericht en succesvol. Het zorgt voor een heldere geest als je verward bent, verscherpt de waarneming en bevordert zelfexpressie. 

 

Bergkristal

Bergkristal 'steen van licht' helpt je met de groei naar licht. De steen brengt inzicht, puurheid en zuivering. De steen reguleert en absorbeert energie. Daarnaast geeft bergkristal energie en slaat de steen energie op naar gelang wat er nodig is in een bepaalde situatie. Bergkristal beschermt tegen negatieve invloeden en bevordert concentratie en helder denken.


 

Blauwstroom/ Blauwsteen

Deze Hartverbinder helpt je bij het vinden van je plaats in de maatschappij. Ze voorkomt het opkroppen van emoties doordat ze zorgt voor inzicht in gevoel en emotie en ze je helpt om op te komen voor jezelf en je mening.

 

Calciet blauw

Deze steen werkt kalmerend en ontspannend. Het beschermt tegen negatieve energie en bevordert de communicatie. De steen activeert en stimuleert lichamelijke, geestelijke en spirituele groei en ontwikkeling. Calciet werkt motiverend, bevordert zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid en geeft hoop en moed. Het verenigt gevoel en verstand, kalmeert de geest en zorgt hiermee voor innerlijke rust. Calciet stimuleert analytisch denken, bevordert de concentratie en trekt succes aan.


Carneool

Deze hanger werkt aardend, activerend en vitaliserend. Ze motiveert je om in zelfvertrouwen jouw weg te gaan. Ze maakt standvastig, behulpzaam en idealistisch. Ze trekt succes aan en bevordert het vermogen om problemen snel en pragmatisch op te lossen. Ze zal je beschermen tegen negatieve emoties van andere mensen.

 

Fantoom

Deze steen maakt je bewust van je eigen ontwikkeling en je levenspad. Het stimuleert je om de, voor jou, juiste weg te bewandelen en helpt contact maken met gidsen, engelen en andere hogere energieën die je hierbij kunnen helpen. Als je het gevoel hebt vaste te zitten in je huidige bestaan of te veel in het verleden te leven dan kan fantoomkwarts je op een zachte manier een zetje in de juiste richting geven en helpen om dingen die niet meer bij je horen of geen positieve invloed meer op je hebben, los te laten. De steen laat je de eenheid en connectie met het grote geheel ervaren maar laat je ook inzien en voelen wat jou daarin bijzonder maakt.

 

Fluoriet

Fluoriet maakt het hoofd helder en brengt structuur. Ze remt de gedachtenstroom en is een goede steen voor meditatie. Fluoriet werkt in op het hart en de intuïtie en helpt verbanden te leggen met alle aanwezige kennis. De steen verbetert de werking van informatie en de integratie van kennis. Daarmee bevordert fluoriet het evenwicht tussen gevoel en verstand. Ze biedt ondersteuning bij het doorbreken van spirituele blokkades en versterkt spirituele vaardigheden. Fluoriet absorbeert en beschermt tegen negatieve energie.

 

Goethiet

Deze Hartverbinder stimuleert, activeert en geeft kracht om jouw Hartsverlangens door te zetten. Ze helpt je bewust te worden van je gevoelens en emoties en versterkt je paranormalen gaven (met name helderhorendheid). Ze zorgt ervoor dat je helemaal in het nu bent. Ze lost gevoelens en overtuigingen over jezelf uit vorige levens op als ze geen nut meer hebben en vult je hart met mededogen om wat je hebt meegemaakt. Ze laat je het geschenkt van je evaringen zien. Ze helpt je te genieten van je ontdekkingsreis in het volgen van je hart en ze brengt het hele chakrastelsel op een lijn om de aarde en de hogere geest met elkaar te verbinden.

 

Goethiet (geode) in kwarts

Deze Hartverbinder stimuleert, activeert en geeft kracht om je Hartsverlangens door te zetten. Ze helpt je bewust te worden van je gevoelens en emoties en versterkt je paranormalen gaven (met name helderhorendheid). Ze lost gevoelens en overtuigingen over jezelf uit vorige levens op als ze geen nut meer hebben en vult je hart met mededogen om wat je hebt meegemaakt. Ze laat je het geschenkt van je evaringen zien. Ze helpt je te genieten van je ontdekkingsreis in het volgen van je hart en ze brengt het hele chakrastelsen op een lijn om de aarde en de hogere geest met elkaar te verbinden. Ze zorgt ervoor dat je helemaal in het nu bent en werkt goed voor degene die het moeilijk vinden om in een fysiek lichaam te zitten.

 

Golden Healer

Deze steen is een krachtige genezer met zachte, vredige energie.  De steen helpt je om contact te maken met de gouden Goddelijke energie van de bron. De steen werkt ontgiftend en heeft een positieve werking op het immuunsysteem. Golden Healer is breed inzetbaar bij verschillende vormen van healing omdat het genezing op alle niveaus stimuleert. De steen reinigt en bevordert de doorstroming van energie, waarbij blokkades  worden opgeruimd.

 

Goudsteen

Deze Hartverbinder geeft kracht en energie. Ze geeft hoop, bevordert een positieve kijk op het leven en werkt opbeurend. Hierdoor heeft het een positieve uitwerking op depressies. Het bevordert individualiteit en ambitie en helpt je om je te doelen te bereiken.

Deze Hartverbinder schept kracht, energie en positiviteit. Ze bevordert individualiteit en ambitie en helpt je jouw Hartsverlangens na te leven.
 

Jaspis


Deze Hartverbinder helpt je je doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie. Ze maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend, vastberaden en helpt je ergens voor 100% voor gaan.

Ze helpt je opkomen voor jezelf en geeft je moed. Ze maakt je weerbaar, assertief en vermindert angst voor conflicten. Ze maakt oprecht, eerlijk, hulpvaardig en zorgt voor balans in lichaam, ziel en geest.

Ze bevordert ook organisatorische vaardigheden, snel denken en stimuleert de fantasie.

Ze biedt bescherming doordat ze negatieve energie absorbeert (regelmatig opladen!).

 

 • Dalmatiër jaspis is een beschermende en aardende steen die evenwichtiger maakt. Het beschermt tegen straling en negatieve energie en helpt deze energie uit het lichaam te verwijderen. Daarnaast helpt de steen mensen die te rationeel zijn en mensen die hun gedachten stroom niet kunnen stoppen, meer tot rust te komen. Dalmatiër jaspis werkt opbeurend en geeft energie. Hierdoor kan het depressie verminderen en nachtmerries verminderen. Fysiek heeft het een positieve werking op het kraakbeen, de zenuwen, verstuikingen en reflexen.
 • Gele jaspis is de zachtst werkende jaspis variant en werkt vooral op fysiek niveau. Het verbetert het uithoudingsvermogen en vermindert spanning in het lichaam. Het heeft een gunstige werking op het immuunsysteem, de maag (bijvoorbeeld maagzuur), lever, alvleesklier en darmen (bijvoorbeeld darmkrampen). Gele jaspis biedt fysieke en spirituele bescherming tijdens het reizen.
 • Oceaan jaspis bevordert de doorstroming van energie. De steen helpt positieve, helende energie op de goede plek komen en voert negatieve energie af. Het werkt ontspannend en kalmerend en geeft een gevoel van vrijheid. Het bevordert een positieve instelling en helpt negatieve gevoelens en gedachten, zoals bijvoorbeeld zorgen, angst en depressie, loslaten. Het is een goede steen om te gebruiken ter ondersteuning van een healing. Fysiek werkt oceaan jaspis ontgiftend. Het heeft een positieve werking op het hormoonstelsel, de klieren, de organen, de spijsvertering, obstipatie en overmatig transpireren.
 • Rode jaspis & jaspis breccie zijn de meest dynamische en activerende jaspis soorten. Ze werkt aardend en bevord de energiedoorstroming door blokkades te doorbreken in de onderste chakra's en knieën. De stenen werken verwarmend en voorzien het lichaam van energie. Ze helpen je in je kracht staan, bevorderen wilskracht en doorzettingsvermogen en verminderen angst en zorgen. Deze jaspis soorten hebben een positieve werking op het bloed, werken ontgiftend en stimuleren de werking van de lever, de bloedcirculatie en de stofwisseling. Rode jaspis en jaspis breccie kunnen je ondersteunen als je wilt afvallen.

 

Versteend hout

Deze Hartverbinder helpt je, om net als een boom, te wortelen in de aarde en de takken uit te rijken naar boven. Ze zorgt op deze manier dat je open blijft staan om te kunnen ontvangen als tevens om te aarden en zaken af te voeren. Ze helpt je bij jezelf te blijven door balans te vinden tussen hemel en aarde. Deze Hartverbinder werkt met een zachte energie die je beschermt tegen negatieve invloeden en helpt je om jezelf veilig en op je plek te voelen in het NU. Ze stimuleert de fantasie en creativiteit waarmee je jouw ideeën vorm kunt geven en kunt laten groeien en bloeien.

 

Howliet

Deze Hartverbinder werkt kalmerend en versterkt positieve eigenschappen. Ze helpt de drager met het onder controle krijgen van woede en boosheid onder controle te krijgen en om minder kritisch te zijn. Ze bevordert ambitie maar ook geduld, versterkt het geheugen en maakt leergierig. Ze helpt bij astraal reizen, meditatie en bij het contact maken met vorige levens.

 

Ioliet

Deze Hartverbinder helpt je ontdekken wie je bent, wat je voelt en wat je wilt. Ze geeft je de kracht om jezelf te zijn en je te uiten. Ze bevordert onafhankelijkheid, verantwoordelijkheid en vermindert hiermee problemen met afhankelijkheid (van zowel stoffen als mensen) en verslavingen. Hierdoor bevordert de steen ook gezonde en gelijkwaardige relaties. Spiritueel bevordert het visioenen en visualiseren en beschermt tijdens buitenlichamelijke reizen en ervaringen. Ze helpt de chakra’s in balans te brengen. Ze stimuleert inzicht en kennis.

 

Labradoriet

Deze Hartverbinderwerkt beschermend en vergroot geestelijke kracht. Ze reinigt en versterkt de aura en beschermt je tegen negatieve energie, negatieve mensen, mensen die energie zuigen, entiteiten en overprikkeling. Het is daardoor een geschikte steen voor hooggevoelige of hoogsensitieve mensen.

De hanger vermindert stress en angst en helpt je in je kracht staan. Ze versterkt de verbinding met je intuïtie, gidsen, hogere energieën, spirituele kennisbronnen, andere dimensies, vorige levens en helpt je ook weer veilig naar het hier en nu terugkeren.

 • Goud labradoriet Ze werkt motiverend en opbeurend. Het helpt je vooruit komen als je het gevoel hebt vast te zitten en maakt optimistisch, assertief en creatief. Het versterkt zelfvertrouwen en geeft energie. Fysiek heeft de steen een positief effect op de lever, galblaas, maag, milt, bijnieren en (chronische) vermoeidheid.
 • Spectroliet reinigt de aura en verwijdert negatieve energie en energie die niet bij je hoort. Het maakt van de aura een krachtig beschermend schild en helpt je hoofd leeg maken bij meditatie en spiritueel werk. Daarnaast stimuleert en ondersteunt de steen spirituele ontwikkeling. Fysiek heeft spectroliet een positieve werking op stress gerelateerde klachten en slapeloosheid.

 

Obsidiaan

Deze Hartverbinder helpt je met het ontdekken wie je werkelijk bent. Ze stimuleert persoonlijke ontwikkeling door (zelf)inzicht en het opruimen van bagage uit het verleden. Ze brengt de kern van dingen (of ziekte) en verdrongen en weggestopte ervaringen en emoties naar boven. Ze verscherpt de zintuigen, vermindert angst, blokkades, trauma’s en beperkende gedrags- en denkpatronen. Hiermee bevordert ze helderheid van geest.

Naast deze algemene eigenschappen hebben mahonie obsidiaan, sneeuwvlok obsidiaan, regenboog obsidiaan en apachetranen de volgende aanvullende eigenschappen:

Apachetranen is een mildere vorm van zwart obsidiaan. De steen beschermt het aura en neemt negatieve energie in zich op (regelmatig reinigen dus!). Het helpt bij angst, blokkades, oude pijnen en traumatische ervaringen. De steen verbetert de opname van vitamine C en werkt goed bij spierkrampen.

Mahonie obsidiaan (LIJKT OP RODE JASPIS) zorgt voor een goede aarding, beschermt en geeft kracht in tijden van nood. Het verlicht pijn en verbetert de bloedcirculatie. De energie van mahonie obsidiaan is zachter dan die van zwart obsidiaan.
Deze Hartverbinder geeft kracht in tijden van nood. Ze zorgt voor een goede aarding en dat je met beide benen op de grond kunt blijven staan. Ze brengt verlichting en stimuleert de persoonlijke ontwikkeling door (zelf)inzicht en het opruimen van bagage uit het verleden. Ze brengt de kern van zaken naar boven. Verscherpt de zintuigen, vermindert angst, blokkades, trauma’s en beperkende gedrags- en denkpatronen. Hiermee bevordert ze helderheid van geest. # Mahonie obsidiaan

Regenboog obsidiaan is een sterk beschermende steen. Het helpt blokkades inzien, bevordert diepe meditatie en verwijdert stress uit het lichaam. De energie van regenboog obsidiaan is zachter dan die van zwart obsidiaan.

Sneeuwvlok obsidiaan is een zacht werkende obsidiaan soort en bevordert innerlijke rust en vrede en zorgt voor balans in lichaam, geest en ziel. Het helpt bij het verwerken van traumatische ervaringen en geeft inzicht. De steen is goed voor de aders, het skelet en de ogen.
 

NB: omdat obsidiaan zo effectief negatieve energieën opneemt, is het belangrijk de steen na gebruik onder stromend water te reinigen.

 

Labradoriet


Deze steen werkt beschermend en vergroot geestelijke kracht. Ze reinigt en versterkt de aura en beschermt je tegen negatieve energie, negatieve mensen, mensen die energie zuigen, entiteiten en overprikkeling. Het is daardoor een geschikte steen voor hooggevoelige of hoogsensitieve mensen. De hanger vermindert stress en angst en helpt je in je kracht staan. Ze versterkt de verbinding met je intuïtie, gidsen, hogere energieën, spirituele kennisbronnen, andere dimensies, vorige levens en helpt je ook weer veilig naar het hier en nu terugkeren.

 

Lapis Lazuli

Deze Hartverbinder biedt wijsheid, verlichting en inzicht. Ze versterkt spirituele kracht en vaardigheden, intuïtie en de spirituele ontwikkeling. Ze maakt eerlijk, oprecht en helpt innerlijke waarheid vinden en deze accepteren. Ze maakt het hoofd helder, stimuleert zelfinzicht, harmonieuze relaties en vriendschappen en vermindert eenzaamheid en geeft innerlijke rust en vrede. Zehelpt je bij jezelf te zijn en je eigen weg bewandelen.

 

Maansteen

Deze Hartverbinder is verbonden met de energie van de maan en het Goddelijke Vrouwelijke. Ze ondersteund  vruchtbaarheid en bevordert intuïtie en zelfinzicht. Ze helpt vrouwen om de innerlijke Godin te vinden en stimuleert op een zachte manier vrouwelijke kracht. Mannen kan ze helpen om emoties en het mannelijke en het vrouwelijke aspect (yin yang) in balans te brengen. Ze helpt je in harmonie brengen met natuurlijke ritmes en cycli. Fysiek heeft deze hanger een positieve werking op het bioritme, de hormonale cyclus, het voortplantingssysteem, de alvleesklier, de pijnappelklier, de vochtbalans en oedeem. Deze Hartverbinder is uitermate geschikt ter ondersteuning van vruchtbaarheidsproblemen en ondersteunt bij de zwangerschap, de bevalling en het geven van borstvoeding.

Naast de algemene werking van maansteen hebben de verschillende soorten maansteen de volgende aanvullende eigenschappen:

 • Beige en witte maansteen vertoont de algemene eigenschappen van maansteen. Deze stenen worden het vaakst gebruikt om de vruchtbaarheid te bevorderen en de zwangerschap, bevalling en borstvoeding te ondersteunen.
 • De liefdevolle en voedende energie van groene maansteen stimuleert het hart chakra en bevordert compassie, liefde geven en ontvangen en emotionele balans.
 • Grijze maansteen kan spirituele waarneming en spirituele communicatie versterken en kan ondersteunend werken bij mediumschap, divinatie en sjamanistisch werk.
 • Regenboog maansteen werkt vooral op het spirituele vlak. Het biedt spirituele bescherming en stimuleert spirituele gaven, spirituele ontwikkeling en inzichtgevende en spirituele dromen. Fysiek heeft het een positieve werking op de schildklier.
 • Roze maansteen maakt creatief, bevordert je gevoel van eigenwaarde en helpt je om jezelf te accepteren en van jezelf te houden. De troostende en liefdevolle energie van deze steen werkt kalmerend bij boosheid en angst en kan gevoelige mensen en kinderen ondersteunen. Fysiek helpt deze steen bij problemen van het spijsverteringsstelsel. Ook is roze maansteen heel geschikt om te dragen bij klachten die verband houden met de menstruatie en overgang.
 • Zwarte maansteen helpt je aarden en beschermen bij spiritueel werk en stimuleert de spirituele ontwikkeling. Het helpt je een connectie maken met de energie van de maan.

 

Malachiet

Deze hanger beschermt tegen straling, vervuiling, ongevallen en andere bronnen van negatieve energie en gevaar. De steen brengt emotionele balans en stabiliteit en maakt weerbaarder. Het vermindert angst en kan onderdrukte gevoelens en ervaringen naar de oppervlakte brengen. Hierdoor helpt het om positieve veranderingen te maken en blokkades, remmingen, schaamte en negatieve gedragspatronen los te laten. Malachiet versterkt empathie en begrip en stimuleert gezonde en gelijkwaardige (vriendschappelijke) relaties. Fysiek werkt het ontgiftend, bloeddrukverlagend en versterkt het immuunsysteem en het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Daarnaast kan malachiet helpen bij astma, artritis en artrose, jicht, botbreuken, epilepsie, duizeligheid, fibromyalgie en problemen aan het hart en de bloedvaten. De steen is met name heel geschikt voor vrouwen omdat het een positieve werking heeft op de vrouwelijke geslachtsorganen, vrouwelijke hormonen, (pre)menstruele klachten, vrouwelijke seksuele problemen (met name met een emotionele of traumatische achtergrond) en ondersteunt bij een bevalling.

Bij enkele mensen kan malachiet lichte hartkloppingen veroorzaken. Vervang deze steen dan door rhodoniet of rozenkwarts.

 

Melkopaal

Deze Hartverbinder stimuleert zelfexpressie, hartstocht en passie. Ze activeert je bij het waarmaken van jouw Hartsverlangens en werkt beschermend. De hanger maakt vrolijk, optimistisch, levenslustig, spontaan, origineel en creatief. Ze heeft ook een sterke connectie met liefde, passie, (genieten van) seksualiteit en maakt trouw en loyaal.

 

Mosagaat

Deze Hartverbinder werkt aardend en stabiliserend. De zachte en voedende energie van deze steen brengt lichaam, geest en ziel terug naar hun natuurlijke, evenwichtige toestand en brengt stabiliteit en rust op al deze niveaus. De hanger is geschikt om bij je te dragen ter ondersteuning van herstel na ziekte, om tot rust te komen na een periode met veel emotionele onrust of om weer tot jezelf te komen. Deze hanger geeft je het gevoel op je plek te zijn en laat je ware ik naar boven komen. Ze laat je zien van wat echt belangrijk is om je heen en in jezelf. Oppervlakkigheden, vooroordelen en zaken die afleiden van de essentie vallen hierbij weg. Ze helpt angsten, stress en zorgen loslaten en helpt je ontspannen. Ze versterkt je verbinding met de natuur en de aarde.

 

Mokaiet

Deze Hartverbinder staat symbool voor de ‘vernieuwing van het leven’. Ze wekt verlangens op naar nieuwe ervaringen en zorgt voor diepe rust wanneer je deze nieuwe ervaringen verwerkt. Ze maakt avontuurlijk en flexibel en trekt geluk en succes aan. Ze helpt je ij het opuimen van oude patronen zodat de weg voor je vrij gemaakt wordt. Ze wijst je de weg naar het maken van de juiste keuzes.
Fysiek werkt ze stabiliserend, versterkt ze het immuunsysteem, geneest ze wonden en zuivert ze het bloed. Daarbij heeft ze ook bijbehorende kwaliteiten zoals aardend, voedend, rustgevend en het reinigen van de aura. Ze verbindt met het Sjamanisme, in het bijzonder die van de Australische Aboriginals en kan je helpen bij het communiceren op telepathisch niveau met bijv. dieren of een ongeboren kindje. Ze kan gedurende langere tijd op of bij het lichaam gedragen worden; het is een langzaam werkende steen.

 

Onyx Marmer

Onyx marmer werkt aardend, stabiliserend en kalmerend. Het helpt je even een pas op de plaats te doen en tot rust te komen bij over stimulatie en stress. De steen herstelt het evenwicht bij een te snelle spirituele of lichamelijke ontwikkeling en gaat hiermee overbelasting tegen. Een ei vorm maakt het makkelijker jezelf af te sluiten voor de buitenwereld en helpt daarom bij introspectie en zelfonderzoek. Het is tevens een heel krachtig beschermende vorm die ervoor zorgt dat je minder last hebt van negatieve invloeden van buitenaf.

 

Paua opaal

De missie van deze Hartverbinder is om je te helpen bij het vinden van meer rust en vrijheid zodat je luchtiger door het leven kunt gaan. Ze schept een andere blik op het leven; positief, vrolijk en vrij. In principe geeft ze je een soort vakantiegevoel. 

 

Pietersiet

Deze Hartverbinder helpt je ruimte maken voor jouw Hartsverlangens door negatieve ballast uit het verleden en vorige levens los te laten. Enerzijds helpt ze blokkades en onverwerkte zaken uit het verleden oplossen zodat deze geen invloed meer kunnen uitoefenen op je huidige leven en anderzijds helpt ze met het scheppen van orde en afstand om meer duidelijkheid te verkrijgen in de huidige situatie. Ze bevordert concentratie en de verwerking van informatie waardoor informatie sneller opgenomen kan worden. De steen ‘Pietersiet’ stimuleert het derde oog waardoor je meer ontvankelijk wordt voor inzichtgevende spirituele visioenen.

 

Prasioliet 

Prasioliet stimuleert authenticiteit: ‘denken met het hart’. De steen maakt een brug tussen de zuiverende lichtenergie van boven en de voedende energie uit de aarde, tussen de bovenste en onderste chakra's en tussen het hart en de ziel. De zachte energie van deze steen brengt hierdoor balans en aarding en helpt om je te laten leiden door je hart en ziel.

Prasioliet is groene amethist en ontstaat door de verhitting van paarse amethist. Dit kan op natuurlijke wijze gebeurd door vulkanische activiteit, maar het wordt ook regelmatig kunstmatig verhit. 

 

Pyriet

Deze hanger is sterk aardend zorgt voor wilskracht, zelfvertrouwen en eigenwaarde in het volgen van je hart. Ze bevordert zelfkennis doordat ze sterk inzichtgevend is. Ze zorgt ervoor dat wat je nu nog tegenwerkt in het volgen van je hart naar de oppervlakte wordt gebrachten vermindert frustratie en stress tijdens het gaan van jouw eigen weg. Pyriet scherpt wilskracht aan, ze stimuleert zelfvertrouwen en eigenwaarde.

 

Rozenkwarts

Deze hartverbinder werkt sterk in op het hartchakra en opent je hart om liefde te ontvangen en te geven. Ze trekt harmonieuze relaties aan en ondersteunt je op een zachte manier met het waarmaken van jouw Hartsverlangens. Ze bevordert eigenliefde, zelfacceptatie en stimuleert creativiteit en fantasie. Tevens werkt ze kalmerend bij verdriet, angst, boosheid en stress.

Deze hartverbinder werkt sterk in op het hartchakra en opent je hart om liefde te ontvangen en te geven. Ze trekt harmonieuze relaties aan en ondersteunt je op een zachte manier met het waarmaken van jouw Hartsverlangens. Ze bevordert eigenliefde, zelfacceptatie en stimuleert creativiteit en fantasie.

Doordat ze vergeving, empathie, compassie en tolerantie naar jezelf en de ander bevordert trekt ze harmonieuze liefdes- en vriendschappelijke relaties aan en bevordert ze eigenliefde en zelfacceptatie.

Ze werkt kalmerend bij verdriet, angst, boosheid en stress. Ze bevordert de geesteijke rust en emotionele genezing bij bijvoorbeeld trauma’s en verlies. Tevens vergroot deze hanger harmonie, empathie, openheid en behulpzaamheid.

 

Seleniet

Seleniet is werkzaam op alle chakra's, waarbij witte seleniet vooral past bij het hart chakra. Het is een spirituele steen die de intuïtie versterkt en helpt om verbinding te leggen met engelen en gidsen. Seleniet vergemakkelijkt meditatie en het helpt je contact leggen met diverse bronnen van wijsheid. Seleniet brengt bescherming, reinigt het aura, bevordert harmonie, rust, balans en vrede in jezelf en je omgeving. 

 

Serafiniet


Deze Hartverbinder zorgt ervoor dat de levensenergie sterk is en goed door je lichaam kan stromen. Hierdoor helpt ze het lichaam terug in balans brengen. Ze werkt vitaliserend en geeft een gevoel van geluk en welzijn. Ze helpt je in hartkwesties, laat voelen wat goed is en helpt je in volmaakte harmonie met je ware verlangens van je ziel te komen. Ze helpt je met het loskomen van het denken en het verdrijven van negatieve emoties. Tevens helpt ze je bij het maken van contact met engelen, gidsen en andere hogere energieën.

Ze helpt met het loslaten van je ego en bevordert een positieve, liefdevolle houding ten opzichte van anderen en jezelf.

Deze Hartverbinder bestaat uit Serafiniet (steen), dit is een van de krachtigste genezers van het fysieke lichaam. Ze heeft de kwaliteit om energie te geven en zorgt ervoor dat deze energie goed kan stromen. Tevens helpt ze de chakra's in balans brengen waarmee ze op een natuurlijke manier balans en harmonie verzorgd. Serafiniet heeft een sterke connectie met engelen (energie), gidsen en andere hogere energieën.
Als je wilt kan ze je helpen om hiermee in contact te komen. Wanneer je deze Hartverbinder bekijkt kun je een engelenvleugel terug zien in het patroon op de steen, dit is de herkenbaarheid van deze mooie edelsteen.

 

Titanium aura kwarts

Deze Hartverbinder zorgt voor een sterke basis samen met een vrolijke, ontspannen houding. Ze geeft mentale en fysieke kracht en energie. Ze vergroot de concentratie, maakt doelgericht en vergroot het vertrouwen in je eigen capaciteiten. Daarnaast werkt ze opbeurend en geeft ze je de rust en veerkracht om kalm en flexibel met dingen om te gaan en je niet zomaar van je stuk te laten brengen. Hierdoor helpt deze Hartverbinder je op een ontspannen manier met de stress van het leven van alle dag om te gaan. Fysiek heeft steen een positieve werking op het immuunsysteem en het hormoonstelsel.


Sfaleriet

Deze Hartverbinder schenkt je een algehele positieve kijk op het leven. Ze helpt negatieve gedachten om te zetten in positieve gedachten. Ze  maakt sterk en brengt het lichaam en de chakra's in balans. Dit geldt met name wanneer de onderste chakra's te weinig actief zijn en de bovenste chakra's overactief. Ze stimuleert de onderste drie chakra's waardoor wilskracht, zelfvertrouwen, moed, vitaliteit, levenslust, passie, creativiteit en eigenwaarde toenemen. Doordat ze een sterke connectie met de aarde maakt, helpt ze ook een te veel aan energie goed afvoeren. Hierdoor wordt het lichaam voorzien van voedende energie uit de aarde en zorgt ze voor aarding. Dit maakt dat je goed in kracht staat en dus beter beschermt bent bij spirituele activiteiten.

 

Sneeuwkwarts

Deze Hartverbinder helpt je op een zacht manier in contact komen met je innerlijke bron. Ze past goed bij mensen die (te) veel verantwoordelijkheden op zich nemen en zich graag onmisbaar maken maar daardoor grote beperkingen ervaringen en het gevoel hebben geleefd te worden. Deze Hartverbinder helpt je terug te gaan naar jezelf en gelijkwaardige en gebalanceerde relaties aan te gaan en te onderhouden. Ze laat je verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gedrag en leven. Tevens helpt ze om sociale vaardigheden en omgangsvormen, zoals tact, samenwerking, denken voor je iets zegt,  te versterken.

 

Sodaliet

Deze Hartverbinder helpt je trouw te zijn aan jezelf en bevordert het uiten van je mening en gevoelens. Ze schept inzicht, bevordert zelfacceptatie, zelfrespect en zelfvertrouwen. Ze helpt beperkende denk- en gedragspatronen doorbreken zoals zelfverdediging mechanismen, schuldgevoelens, angsten en fobieën. Ze versterkt logica, rationeel denken en objectiviteit en verenigt dit met de intuïtie.

Ze biedt bescherming tegen elektromagnetische straling van bijvoorbeeld computers en mobiele telefoons.

 

Tijgeroog

Deze hanger werkt beschermend, aardend, brengt harmonie en balans. Ze trekt geluk, voorspoed en succes aan. Ze helpt om afstand te nemen, het overzicht te bewaren, informatie te integreren en je doelen te bereiken. Ze versterkt (zelf)vertrouwen, zelfinzicht, moed, doorzettingsvermogen, besluitvaardigheid, optimisme en een gevoel van eigenwaarde. Ze maakt creatief en productief, helpt geconcentreerd werken en zet aan tot actie. Ze werkt ondersteunend bij angsten, fobieën, nachtmerries en overprikkeling.

Deze Hartverbinde helpt je te gaan staan voor jezelf. Ze maakt je  meer zelfbewust en zeker. Beslissingen zul je makkelijker kunnen maken wanneer je haar draagt. Ze versterkt je intuïtie en concentratie. Ze schept inzicht in jezelf en anderen en zorgt ervoor dat je je minder laat leiden door eventuele angsten.

 

Toermalijn

Deze hanger heeft een sterk reinigende en beschermende werking. Ze aardt, brengt balans in lichaam en geest en zet negatieve energie, gedragspatronen en gedachtes om in positieve. Ze reinigt het aura en het lichaam en verwijdert negatieve energie. Hierdoor worden de chakra's, het lichaam en emoties in balans gebracht. Dit bevordert ontspanning, begrip, zelfvertrouwen, voorspoed en vermindert blokkades, angst en zorgt ervoor dat je verantwoordelijkheid neemt voor je eigen leven.

 

Turkoois

Deze hanger beschermd, zuiverent en brengt evenwicht.
Ze werkt kalmerend, zorgt voor innerlijke rust en werkt ook vitaliserend bij uitputting. Ze bieft inzicht en laat je zien dat je verantwoordelijk bent voor je eigen geluk. Ze bevordert creativiteit bij het oplossen van problemen en beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf, ook werkt ze zuiverend en brengt ze balans.

 

Unakiet

Deze Hartverbinder maakt de weg vrij om je hart te volgen. Ze geeft inzicht in de oorzaak van problemen en blokkades zodat beperkende gedrag- en denkpatronen doorbroken kunnen worden en geestelijke groei mogelijk is. Ze werkt aardend, kalmerend en inzichtgevend.

 

Vanadiniet

Deze steen aardt de ziel in het fysieke lichaam, zodat je jezelf in je lijf en op aarde thuis voelt. Ze helpt je met afstemmen op de energie meridianen van de aarde. Ze verbetert concentratie, vergroot zelfinzicht en helpt mentale ruis en belemmerende gedachten te verminderen. Ze draagt bij aan het concreet maken van jouw Hartsverlangens als tevens het naleven er van. Ze brengt de geest tot rust en zorgt dat alle chakra’s uitgelijnd worden, hierdoor wordt je ontvankelijker voor signalen en boodschappen die je helpen op je weg. De steen gaat geldverspilling tegen en heeft een gunstige werking op chronische vermoeidheid

 

Woestijnroos

Woestijnroos is een vorm van seleniet. Het is een beschermende steen die je helpt om te ontspannen. Hierdoor kun je makkelijker zakken in je lichaam en jouw licht laten stralen over de wereld. De steen creëert rust en balans en reinigt de aura.

 

Zoisiet robijn

Deze hanger schept een frisse wind door je leven. Ze helpt je om zaken die niet langer van belang zijn los te laten en zorgt dat je focus aangeschept wordt. Ze versterkt een gevoel van individualiteit en van verbondenheid. Ze biedt energie en speelsheid in het volgen van je weg en helpt bij het oplossen van problemen. Ze bevordert creativiteit en stimuleert groei en wijsheid.

 

 

 

© 2018 - 2024 Dagmar Aben | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel