CONSCIOUS DANCE - Dans je vrij - Terug naar je essentie

Vorige Artikel 5 van 8 Volgende

Vrijheid en plezier via de expressie van beweging

Ruimte geven aan dat wat door je heen wil stromen: het leven
 

Conscious dance brengt je dichtbij jezelf en jouw hart. Een dansreis met prachtige samengestelde muziek van een DJ in combinatie met live meditatie, woord en klank. Laat je tijdens deze avond meenemen op een innerlijke reis.

In de sacred space ontdek en vergroot jij je bewegingsvrijheid. Op een speelse manier open jij jezelf voor meer liefde, acceptatie en verbinding met jezelf en je omgeving. 


 

Conscious dance mengt beweging en muziek met bewustzijn

Schep verbinding met wie jij werkelijk bent
 

Conscious dance mengt beweging en muziek met bewustzijn. Het is een manier voor persoonlijke groeien en een meditatief pad om je te verbinden met jezelf in het huidige moment. Het helpt je om spanning en stress los te laten en intieme relaties met jezelf en je omgeving te ontwikkelen.

Tijdens het dansen wordt gebruik gemaakt van meditatieve en sjamanistische invloeden. Via speciaal samengestelde muziek van de DJ in combinatie met live klanken wordt je geleid naar je essentie: de eenheid van jouw wezen.

Het zorgt voor verbinding met je emotie en gevoelens zonder gebruik van worden. Het gaat over embodiment, het thuiskomen bij jezelf, in je lijf, jouw lichaam. Het integreren van alle uit het oog verloren stukjes van jou.
 

Ontspannen en verstillen in de versnelde maatschappij

Je hoofd leegmaken en in contact komen met je lijf
 

Via verstilling door aandachtsvol bewegen ontstaat er een staat van zijn die je helpt om in de huidige versnelde maatschappij meer rust en acceptatie te vinden.

Er wordt uitgegaan van de overtuiging dat lichaam, geest en ziel met elkaar verbonden zijn. Het gebruik van klank en beweging bevordert en integreert emotionele, mentale, fysieke en spirituele welzijn.

Conscious dance combineert gestructureerde beweging en freestyle-elementen die je helpen je hoofd leeg te maken en in je lichaam te kruipen zodat je alles los kunt laten wat je niet langer dient. De wijsheid van het lichaam wordt tijdens het dansen geëerd en gevierd.


 

Wat kun je verwachten?
 

 • Dansen versterkt het hart, verbrand lichaamsvet, verhoogt het zuurstofgehalte in het bloed en zorgt voor een betere circulatie. Het kan ook therapeutisch zijn bij het verlichten van fysieke spanning. Het schept mentale helderheid en verbetert de hersenfunctie op verschillende niveaus.
 • Recente studies laten zien hoe de endorfine en adrenaline die vrijkomen tijdens het dansen effect hebben op de hersenen. Het brengt een gevoel van voldoening en creëert vaak een 'dansershigh' wat de geest helder maakt.
 • Het zorgt voor emotionele expressie en is zo een sleutel tot emotionele gezondheid. Dansen geeft een gezonde ontlading van de emotie en kan ruimte maken om 'oud verhalen en pijnen' te transformeren.
 • Conscious dance moedigt de expressie van emoties aan, zodat de deelnemers kunnen leren om door emotie en gevoel te bewegen zonder oordeel waardoor je emotionele welzijn wordt ondersteund.
 • Creativiteit is de uitdrukking van de ziel en is een toegangspoort tot alles wat men wil in het leven. Conscious dance schept daadkracht via bewegings actie en stimuleert je om innerlijk op verkenning te gaan waardoor je creativiteit gestimuleerd wordt.  
 • Het gebruik van verbeeldingskracht leidt je naar diepe bewustzijnsstaten waarin je toegang hebt tot innerlijke wijsheid die je helpt om alles onder ogen te zien, op te ruimen en te transformeren wat je tegenhoudt in je (spirituele) groei.
   

Hoe ziet een dans avond eruit?
 

1. Lucht: Aankomen, intentie, warming up

Opwarmfase en het neerzetten van een intentie. Je kunt hierbij denken aan geleide meditatie, bewuste ademhaling en lichte bewegingen om in contact te komen met je lichaam. In deze fase wordt je uitgenodigd om te landen, verbinding te leggen met je lijf en aandachtsvol te zijn in het nu. Vertragen, loslaten en fysiek opwarmen. Geleide beelden, beweging, meditatie en stem wordt ingezet om de zintuigen van de deelnemers wakker te maken en om vloeiendere bewegingen te ondersteunen. Deelnemers worden begeleid om contact te maken met zichzelf en mededeelnemers, terwijl ze tegelijkertijd aandacht hebben voor hun mentale en emotionele toestand.

2. Water: Stroming, Expressie, high

In deze fase wordt je uitgenodigd om jezelf door middel van jouw unieke beweging te uiten en om elk negatief zelfgesprek weg te dansen. De facilitator zet klank en beweging in om deelnemers te helpen om toegang te krijgen tot tools in zichzelf om oude blokkades in hun hart of zelfbeperkende overtuigingen los te laten, zodat je in overeenstemming kunt komen met je essentie, intuïtie en diepe liefde. De creatieve ruimte om inzicht en innerlijk werk te genereren. De hersenen krijgen een "a-ha" -moment en de deelnemers worden geinspireerd om nieuwe ideeën en gedragingen te creëren.

3. Vuur: Actie, Integratie, manifestatie

Na de 'dancehigh' zal je geleid worden naar een fase waarin je informatie kunt verwerken en integreren. Hierin kun je je rustig aan ontspannen in je sensuele zelf, waardoor je de energie naar beneden en naar binnen kunt halen. Dit helpt je jouw dromen te creëren en te manifesteren.

4. Aarde: Landen, hartintegratie en verstilling

In deze laatste fase worden deelnemers begeleid om te luisteren en verbinding te maken met het hart, daarbij te blijven en aandachtsvol te luisteren naar de eigen diepe emotionele verwerking. Deze fase stimuleert het ontvangen, realisatie en versterkt diepe verbinding met de geest. Vervolgens zal eenieder ter afronding geleid worden naar de aarde voor diepe rust en ontspanning, waarna er de ruimte is voor een gezamenlijke afsluiting en korte sharing.
 


Conscious dance is voor iedereen

Wees authentiek. Er zit schoonheid in je kwetsbaarheid en geraaktheid.
 

Je mag helemaal zijn zoals je bent. Je hoeft niet te kunnen dansen, fysiek fit te zijn, een mooi lichaam te hebben. Je mag zijn zoals je bent, helemaal ok zoals je bent. Conscious dance is een emotionele helende ervaring. Ze leert je een manier vinden om te bewegen met jezelf in jouw unieke lijf.

 • Conscious dance leert je te vertrouwen op je lijf, jouw lichaam en jezelf.
 • We dansen om te leren, we leren niet om te dansen.
 • Ont-dek dat jij helemaal ok bent, zoals je bent.
 • De dans wordt ingezet om je uit patronen en overtuigingen te halen zodat je nieuwe patronen en overtuigingen kunt creëren.
 • Het opent je hart, zorgt voor verbinding, openheid meer liefde en leven.
 • Ervaar een nieuwe manier om je te bewegen door je leven.


Praktisch
 

 • Trek lekker zittende kleding aan en neem een flesje water mee.

 • meer info volgt zodra een conscious dance gepland staat!

 • Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks!
   Wie ben ik?
 

Ik ben Dagmar Aben en ik organiseer kleinschalige events en geef training en coaching voor zakelijke klanten en particulieren. Hierbij werk ik met diverse methoden en technieken. Door het gebruik van klankheling, NLP, systemisch opstellen en energetisch werk week jij jezelf los van onbewuste patronen en overtuigingen die je belemmeren om vol uit van het leven te genieten.
 

Recensies

"Ik ervaar elke sessie met Dagmar zo waardevol. Ik voel me echt door haar gezien en tegelijkertijd zoveel vrijheid om mijn eigen proces en creativiteit te volgen."

“Door een familie opstelling bij Dagmar vielen verschillende puzzelstukjes op zijn plek. Het gaf me inzicht over hoe ik met mezelf en mijn omgeving om ga en hoe ik mezelf onbewust klein houd. Ik voel nu dat het goed is om ruimte in te nemen en op momenten een stapje terug te doen en afstand te nemen. Door dit inzicht durf ik nu meer van mezelf te laten zien en horen.”

“Dagmar heeft heel veel voor me betekent in een moeilijke tijd, ze betekent nog altijd heel veel voor mij. Ze bood veiligheid, liefde en vertrouwen. Dat wat ik nodig had om mezelf te kunnen openen en verandering te maken.”

“Door Dagmar kan ik nu veel beter mijn gevoelens, de oorsprong van de emotie en de logische reactie koppelen aan mijn zelfwaarde. Hierdoor ben ik niet alleen veel zelfverzekerder geworden, maar ook een veel aangenamer persoon voor mezelf en naar anderen. Eigenlijk heb ik er een nieuwe zintuig bij.”

“Langzaam leer ik meer te genieten van de kleine dingen, ik luister meer naar mezelf. Dankjewel voor het mezelf vinden en het vinden van mijn Hartenwens.” 

“Dagmar denkt niet in hokjes en kan vanuit een soort helikopter-view een persoon benaderen. Ze heeft me geleerd positief kritisch naar mezelf te kijken, te reflecteren en het in verband brengen van mijn doen en laten met het gevoel dat erachter schuil gaat: waarom doe ik dit? waarom zeg ik dit? Wat voel ik nu eigenlijk écht? Dit heeft ervoor gezorgd dat ik in een betere relatie met anderen kan zijn doordat ik mezelf beter begrijp en minder vanuit emotie kan reageren.”

“Dagmar is een persoon die je op je gemak stelt, je welkom laat voelen en vanuit haar hart werkt.”

"Voor het eerst heb ik mijn doel behaald! Ik heb vertrouwen gekregen in mijn hart. Ik heb richting gekregen. Het creatief bezig zijn met tijdschriften, foto's, kleuren met potlood en pastel sprak mij erg aan. Het heeft me aangezet om ook zelf meer creatief bezig te gaan: fotograferen, muziek maken, tekenen en collage's maken. Complimenten voor de verzorging van Dagmar, de aandacht en creativiteit."

© 2018 - 2021 ♥ | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel